Росія обстріляла околиці Запорізької АЕС – МАГАТЕ

Читать на русском
Експерти поінформували штаб-квартиру про те, що сама станція не постраждала, але близькість ще раз наголосила на постійній ядерній небезпеці.
Reuters

У п'ятницю, 19 травня, зазнала артилерійського обстрілу місцевість поблизу Енергодара, де проживає більшість персоналу Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі, пише пресслужба МАГАТЕ.

Експерти, присутні на ЗАЕС, розташованій лише за кілька кілометрів від Енергодару, поінформували штаб-квартиру про те, що сама станція не постраждала, але близькість ще раз підкреслила постійну ядерну небезпеку в той час, як посилилися спекуляції щодо майбутніх військових операцій у регіоні.

Гроссі підтвердив свою рішучість забезпечити захист найбільшої в Європі атомної електростанції, а також сказав, що веде інтенсивні переговори з усіма залученими сторонами для досягнення цієї життєво важливої ​​мети.

Він також додав, що дуже важливо запобігти ризику серйозної ядерної аварії на континенті.

«Дуже просто: не стріляти по заводу і не використовувати завод як військову базу. У всіх інтересах має бути домовленість щодо низки принципів захисту заводу під час конфлікту», – сказав гендиректор.

Раніше повідомлялося, що ситуація на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції ускладнюється та стає усе менш передбачуваною.

Також стало відомо, що росіяни розмістили у приміщенні енергоблоку ЗАЕС вибухівку.

Крім того, на дахах кількох реакторів ЗАЕС росіяни облаштували оборонні позиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: