Апеляція ВАКС розгляне скаргу на виправдання нардепа Камельчука

Читать на русском
Апеляційна інстанція розгляне скаргу антикорупційного прокурора на вирок, яким виправдали чинного члена парламенту.
фото: Слуга народу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок, яким виправдали народного депутата від фракції «Слуги народу» Юрія Камельчука від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 24 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 16 березня 2023 року в кримінальному провадженні №42021000000002735 від 30 грудня 2021 року про обвинувачення (Юрія Камельчука – ред.) у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС виправдав нардепа СН Камельчука від звинувачень у недостовірному декларуванні у зв'язку з недоведеністю наявності в його діях складу правопорушення.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу нардепа Камельчука про недостовірне декларування. За версією обвинувачення, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

Раніше НАЗК встановило, що нардеп від СН Камельчук не задекларував квартиру, три фірми та кредит у ПриватБанку. Пізніше агентство направило до НАБУ свій висновок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: