САП скерувала до суду справу нардепа Камельчука

Читать на русском
Антикорупційний суд склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту, який недостовірно заповнив декларацію.
Юрій Камельчук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Юрія Камельчука, який незадекларував орендовану квартиру в Києв та непогашене кредитне зобов'язання перед банком.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«10 січня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чинного народного депутата в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Камельчука.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Камельчуку про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, нардеп був зобов'язаний, але не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019 по жовтень 2021 років. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48 864 долари. Розслідування цих фактів розпочато на підставі обґрунтованого висновку НАЗК.

Раніше НАЗК встановило, що нардеп від СН Камельчук не задекларував квартиру, три фірми та кредит у ПриватБанку. Пізніше агентство направило до НАБУ свій висновок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: