Воїни Сил оборони вразили два ворожих Су-25, один із них знищено

Читать на русском
Українські воїни на Запорізькому напрямку вразили одразу два ворожі літаки за один день. Внаслідок бойової роботи перший російський Су-25 був знищений повністю, а другий отримав серйозні ушкодження.
Фото: росЗМІ

Українські воїни на Запорізькому напрямку вразили одразу два ворожі літаки за один день.

Про це у четвер, 25 травня, повідомила пресслужба Національної гвардії.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

Там зазначили, що пара російських Су-25 намагалася атакувати позиції Сил оборони з повітря.

«У цей час на бойовому чергуванні перебували нацгвардійці – «Запорізький месник» та його бойовий побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію та влучно відпрацювали по повітряних цілях з ПЗРК», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок бойової роботи перший літак Су-25 було знищено повністю, його пілот катапультувався над тимчасово окупованою територією.

Другий літак зазнав серйозних пошкоджень і був змушений зайти на аварійну посадку.

«Наприкінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи», – розповіли у Нацгвардії, додавши, що гвардієць «Запорізький месник» загалом знищив уже 7 ворожих літаків.

Нагадаємо, у понеділок, 22 травня, українські військові «приземлили» російський ударний вертоліт Мі-24. А за день до цього у територіальних водах України в Херсонській області зазнав аварії російський винищувач Су-35.

Раніше «Слово і діло» зібрало інформацію про катастрофи російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: