США почнуть навчати українських військових роботі з танками Abrams протягом тижня

Читать на русском
Упродовж тижня близько 250 українських військовослужбовців почнуть навчатися поводженню з американськими танками Abrams. Навчання пройде в Німеччині та триватиме близько 10 тижнів.
Фото: US Army

США розпочнуть навчання українських військових роботі з танками M1A1 Abrams «протягом наступного тижня або близько того».

Про це «Голосу Америки» сказав офіційний представник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

Високопоставлене військове джерело повідомило, що для участі в навчаннях цього тижня до Німеччини прибудуть близько 250 українських військовослужбовців. Українці тренуватимуться на 31 танку Abrams, які прибули до Німеччини на початку травня.

За словами представників Пентагону, ще одна партія бронетехніки (31 танк) зараз проходить ремонт у США та буде доставлена до України до осені.

Навчання на Abrams триватиме близько 10 тижнів і буде зосереджено на тому, як управляти танками, як маневрувати ними у загальновійськовому бою та обслуговувати цю техніку.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін говорив, що американські танки Abrams доставлять в Україну на початку осені.

За інформацією ЗМІ, Штати знімають із цих танків частину обладнання на випадок, якщо вони потраплять до рук російських солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: