ВАКС знову продовжив обов'язки обвинуваченому меру Рені

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинувачених.
Ігор Плехов

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 липня строк дії обов'язків, покладених на міського голову Рені Одеської області Ігоря Плехова. Його Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні 50 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Такі рішення 17 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив Плехову 1,342 млн грн застави з покладанням таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Ізмаїльського району Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити строк дії цих обов'язків.

«Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Ігоря Плехова – ред.) ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 26.01.2023 обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Ігоря Плехова – ред.), визначити до 17.07.2023», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 17 липня строк дії обов'язків депутата Ренійської міської ради Івана Пойдолова, якого обвинувачують разом із мером Рені. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Ізмаїльського району Одеської області без дозволу без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з обвинуваченим та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, депутат ради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: