ЗАЕС вдалося повернути живлення від української енергосистеми

Читать на русском
Укренерго доклало максимум зусиль і відновило живлення атомної станції від української енергосистеми.
Фото з відкритих джерел

​​Запорізька атомна електростанція переходить на живлення від української енергосистеми.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Зазначається, що внаслідок пошкодження високовольтної лінії Запорізька атомна електростанція втратила живлення від енергосистеми і працювала від дизель-генераторів.

«Це вже всьоме з моменту тимчасової окупації Запорізької АЕС росіяни створюють ядерну та радіаційну небезпеку у зоні АЕС. Укренерго доклало максимум зусиль і відновило живлення атомної станції від української енергосистеми», – йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що всупереч ранковій атаці ворога енергосистема України працює стабільно, виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб споживачів.

«На жаль, енергетична інфраструктура таки зазнала пошкоджень. В Дніпровському регіоні були пошкоджені високовольтні лінії 330-750 кВ, що призвело до відключення однієї з потужних електростанцій у регіоні, а також низки підстанцій “Укренерго” та операторів систем розподілу», – розповіли в Укренерго.

Внаслідок цього були знеструмлені споживачі у Запоріжжі. Енергетики вже відновили енергопостачання споживачів за резервними схемами. Видача потужності електростанції поступово відновлюється. 

Також внаслідок атаки росіян пошкоджені мережі обленерго на Дніпропетровщині, живлення відновлюється.

Нагадаємо, в ніч проти 22 травня росіяни обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. В результаті вранці відключилася остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, яка живила станцію.

А 19 травня зазнала артилерійського обстрілу місцевість поблизу Енергодару, де проживає більшість персоналу АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: