Сили оборони взяли Бахмут у напівоточення, ворог змушений оборонятися – Маляр

Читать на русском
За її словами, у самому місті ЗСУ контролюють промислові та інфраструктурні об'єкти та приватний сектор у районі Літак.
Фото: Shutterstock

Збройні сили України продовжують зберігати контроль над частиною Бахмута, незважаючи на заяви окупантів про взяття міста.

Про це у своєму Telegram-каналі написала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Контратаки ЗСУ зруйнували плани росіян щодо оточення Сил оборони у Бахмуті – ISWПлани окупантів щодо оточення підрозділів ЗСУ у Бахмуті були зруйновані успішними контратаками Сил оборони України.

За її словами, Сили оборони контролюють промислові та інфраструктурні об'єкти та приватний сектор Бахмута в районі Літак.

Водночас українські війська продовжують просуватися у передмісті по флангам, що сильно ускладнює перебування російської армії в самому місті.

«Ворогу не вдалося оточити Бахмут, і вони втратили частину панівних висот навколо міста... Наші війська взяли місто в напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому ворогові, у тій частині, яку він контролює, доводиться оборонитись», – написала Маляр.

Нагадаємо, 20 травня ватажок російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин вкотре заявив про окупацію росією Бахмута.

Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, спростував цю заяву.

Раніше в ISW припустили, що ПВК «Вагнер» навряд чи зможе організувати належну оборону або закріпити нещодавні успіхи в Бахмуті, достатні для запобігання контратак ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: