«Вагнерівці» не зможуть відійти з Бахмута без втрат – ISW

Читать на русском
Бойовики ПВК Вагнера не зможуть відійти з Бахмута без втрат, оскільки перебувають у безпосередньому контакті із ЗСУ.
Бойовики ПВК «Вагнера»Фото: delo.ua

Бойовикам ПВК «Вагнер», ймовірно, не вдасться відійти з Бахмута без втрат, оскільки вони перебувають у безпосередньому контакті з українськими військами.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що у процесі відходу бойовики заважатимуть підрозділам Міноборони рф щодо підготовки до запланованого українського контрнаступу.

Крім того, ПВК «Вагнер» навряд чи зможе організувати належну оборону, або закріпити нещодавні успіхи в Бахмуті, достатні для запобігання контратакам ЗСУ. Українські військові знаходяться у Хромовому та Іванівському, а також ведуть бої з окупантами у Бахмуті та його околицях. Українська артилерія також вражає російські сили в Бахмуті та його околицях.

«Відхід у дотику до супротивника – дуже складне завдання, з яким бойовики ПВК «Вагнер» навряд чи впораються. «Вагнерівці» продемонстрували погану координацію з російськими військами та військовим командуванням рф, що може завадити проведенню ротації», – зазначають експерти.

Аналітики вважають малоймовірним, що військове командування противника збере достатньо сил, щоб змінити бойовиків у Бахмуті та утримати свої фланги без передислокації російських військ з інших районів.

Нагадаємо, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин зробив чергову заяву про взяття Бахмута.

Пізніше у Міноборони спростували заяву Пригожина про взяття Бахмута.

Також повідомлялося, що росія перекинула ще кілька батальйонів для захоплення Бахмута.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: