СБУ оголосили підозру «коменданту» Балаклії, який катував українців

Читать на русском
Окупаційному так званому коменданту Балаклії Харківської області, який причетний до масових репресій, оголосили підозру.
ssu.gov.ua

Окупаційному так званому коменданту Балаклії Харківської області, який причетний до масових репресій, оголосили підозру.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Спецпризначенці встановили, що «комендантом» був військовий Калінінградського гарнізону ЗС росії з позивним «Граніт». На початку повномасштабного вторгнення він прибув до України, а у березні минулого року опинився у Балаклії, де займався координацією російських солдатів та бойовиків «Л/ДНР».

Після того, як окупанти призначили його «комендантом» у місті, загарбник почав організовувати незаконні затримання місцевих жителів. За його наказами українців утримували у катівні, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Там людей жорстоко катували, тримали довгий час без їжі та води. Деякі з потерпілих й досі вважаються зниклими безвісти.

«Граніт» особисто допитував незаконно ув’язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, погрожував вбивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до росії

Наразі окупант знаходиться в рф, де й переховується від правосуддя. У суботу, 13 травня, стало відомо, що СБУ оголосила йому підозру за порушення законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, колишньому міністру освіти та науки України Дмитру Табачнику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: допомога державі-агресору та порушення законів та звичаїв війни.

Також повідомляли, що в Україні вперше суд виніс вирок митрополиту УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: