Співпрацює з ФСБ та соратником Кадирова: Табачнику повідомили про нову підозру

Читать на русском
Ексміністра освіти Дмитра Табачника, крім держзради, підозрюють у пособництві агресору та порушенні законів та звичаїв війни.
Фото: УНІАН

Колишньому міністру освіти та науки України Дмитру Табачнику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: допомога державі-агресору та порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«У 2021 році він почав співпрацювати з ФСБ рф з метою розвідувально-підривної діяльності на шкоду Україні. Після російського вторгнення активно допомагав державі-агресору. Підозрюваний брав участь в організації роботи незаконно утворених військово-цивільних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Розробив структуру цих псевдоорганів та нормативну базу, координував діяльність керівництва. Він «піклувався» про нову «ідеологію», систему освіти та охорони здоров'я, службу з надзвичайних ситуацій», – розповіли правоохоронці.

Правоохоронці встановили, що Табачник перебуває на прямому зв'язку із кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим.

Також слідство встановило факти участі підозрюваного у мародерстві в окупованому Маріуполі. Спільно з Мурадом Саїдовим – «смотрящим» від Кадирова за регіоном – у квітні минулого року вони організували вивіз до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що Табачник став радником гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького.

У листопаді минулого року колишньому міністру повідомили про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

На його майно накладено арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: