Верховний суд почне розгляд скарги на вирок експосадовцю Харківської ОДА

Читать на русском
Касаційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги сторони захисту на вирок, яким засудили колишнього харківського посадовця.

Верховний суд закінчив підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна засудили колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка.

Таке рішення 16 травня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку та призначити касаційний розгляд кримінального провадження щодо (Андрія Винниченка – ред.), за касаційними скаргами захисників на 14:30 17 серпня 2023 року, повідомивши про день, час та місце розгляду справи осіб, які подали касаційні скарги, та інших учасників процесу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС засудив Винниченка до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, з позбавленням шостого рангу державного службовця та забороною обіймати посади на державній службі протягом 3 років. Також суд узяв його під варту прямо у залі суду.

Слідство встановило, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: