ВАКС призначив до розгляду справу Житомирського бронетанкового заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі за обвинуваченням екскерівництва оборонного заводу.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про розтрату понад 4,5 млн грн Житомирського бронетанкового заводу. Колишнє керівництво незаконно розконсервувало двигуни до бронетехніки.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«18 травня 2023 року за результатами підготовчого судового розгляду колегія судів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно колишніх директора та заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, яких САП та НАБУ обвинувачують у розтраті майна державного резерву на понад 4,5 млн грн. Засідання з розгляду по суті заплановано на 07.06.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі обвинуваченими є колишній директор Житомирського бронетанкового заводу Сергій Бутенко та його ексзаступник Сергій Латуга.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Житомирського бронетанкового заводу. За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили із мобілізаційного резерву та розпорядилися на власний розсуд. Ці дії вчинили під час гострої нестачі для Збройних сил України військової техніки у період військового вторгнення рф в Україну. У січні 2023 року підозрюваним продовжили обов'язки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: