САП просить конфіскувати гроші депутата з Дніпропетровщини

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура звернулася з цивільним позовом до суду, в якому просить визнати необґрунтованим активом автомобіль депутата.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати 2,2 млн грн депутата Криворізької районної ради Дніпропетровської області Григорія Рябікіна, який нібито необґрунтовано став власником автівки Mercesed-Benz S450 4matic 2021 року випуску за понад 3,6 млн грн.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 19 квітня, повідомляє «Слово і діло».

17 квітня до суду надійшов позов від прокурора САП до депутата Криворізької райради Рябікіна про визнання необґрунтованими частини активу та стягнення її вартості в дохід держави. На думку прокурора, депутат придбав автомобіль Mercesed-Benz S450 4matic 2021 року випуску вартістю 3,62 млн грн. Разом з цим, за твердженням позивача, Рябікін, набуваючи актив у вигляді автомобіля, не володів разом з дружиною достатніми коштами для його набуття. Тому САП просить конфіскувати 2,2 млн грн, яких не вистачало подружжю для купівлі авто.

«Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Здійснювати розгляд справи колегією суддів у складі головуючого судді Мойсака С.М, суддів Михайленко В.В., Хамзіна Т.Р. за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче судове засідання на 17.05.2023 о 13:30», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованими кошти колишнього посадовця Національної поліції Андрія Аносова. Також Апеляція ВАКС залишила конфіскованим майно голови одного з судів Київської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: