ВАКС повернув закордонні паспорти заступнику Труханова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваних.
Олег Бриндакфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд повернув закордонний паспорт, але продовжив до 3 травня решту обов'язків, покладених на заступника міського голови Одеси Олега Бриндака. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та участі у злочинній організації бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича.

Такі рішення 3 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив заставу віцемеру Одеси Олегу Бриндаку. Суд поклав на нього такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; утримуватись від спілкування з підозрюваними, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків. Утім суд вирішив повернути закордонні паспорти.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олега Бриндака – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 3 липня 2023 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 4 липня строк дії обов'язків, покладених на заступницю мера Одеси Світлану Бедрегу. Вона зобов'язана: прибувати на першу вимогу; утримуватись від спілкування з підозрюваними, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: