Справа Кауфмана: віцемеру Одеси визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави.
Олег Бриндакфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив 744 300 грн застави заступнику міського голови Одеси Олегу Бриндаку, якого НАБУ і САП підозрюють в участі у злочинній організації бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Боруховича (Грановського).

Таке рішення 15 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні №52022000000000057 від 22 лютого 2022 року стосовно (Олега Бриндака – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України, - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Олега Бриндака – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 744 300 грн», – ідеться в рішенні.

В ухвалі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Олега Бриндака. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про кожне відлучення з Одеської області та зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з підозрюваними та іншими особами щодо обставин кримінального провадження та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: