Джонсон якось назвав Макрона «путінським підлабузником» і навіть «хотів йому врізати» – експомічник

Читать на русском
Через деякий час, зізнається спікер експрем'єра, лідерам двох держав все ж таки вдалося налагодити відносини. Вони навіть випили віскі на саміті Великої сімки.
Фото: French Select

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав Еммануеля Макрона «нудотним» після того, як французький президент вирушив до Москви на переговори з володимиром путіним.

Про це розповів колишній речник британського політика Гуто Гаррі, його цитує The Guardian.

Погрожував ракетним ударом: Джонсон розповів про дзвінок путіну напередодні вторгнення в УкраїнуБорис Джонсон розповів, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну путін провів з ним телефонну розмову, під час якої погрожував ракетним ударом.

«Напруженість виникла на ранньому етапі, коли такі люди як Макрон приїхали до Москви, щоб поговорити з путіним. Борис тоді назвав його «нудотним». І водночас, я думаю, що Макрон відчував напругу від того, що Борис, здавалося, тікав від нього, допомагаючи Україні у військовому плані», – заявив ексречник.

Після того, як Макрон публічно розкритикував Джонсона у зв'язку з реакцією Британії на кризу біженців, експрем'єр, який «не схильний сильно сердитися або використовувати особливо сильні вислови», вибухнув лютою тирадою на адресу президента Франції.

_«По суті, Джонсон сказав: «Він (Макрон – ред.) – дивак, він путінський підлабузник». Він пообіцяв влаштувати Макрону «вакханалію зі побиттям жаб» і навіть зібрався «вибити йому світло (побити - ред.)», – стверджує Гаррі.

Політики налагодили стосунки вже за кілька тижнів. Вони помирилися на саміті G7 у Німеччині, де «добре поспілкувалися та разом випили віскі».

Нагадаємо, Джонсон залишив посаду прем'єра у липні 2022 року. У лютому він заявив, що готовий запропонувати свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО.

Раніше повідомлялося, що Джонсону присвоїли звання Почесного громадянина Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: