Польща готова постачати Україні винищувачі МіГ-29, але не F-16 – Дуда

Читать на русском
Анджей Дуда заявив, що Польща має відносно невелику кількість літаків F-16 і тому вона не може дати їх Україні. Але готова навчати льотчиків та надавати МіГ-29.
Kancelaria Prezydenta

Польща передала Україні майже всі свої винищувачі МІГ-29. Але кількість американських F-16 не дозволяє передати їх.

Про це на саміті Ради Європи в Рейк'явіку сказав президент Анджей Дуда, повідомляє Polskie Radio24.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

«Ми передали безпрецедентну кількість озброєнь, ми передали Україні понад 300 танків, ми передали майже всі наші МіГ-29, які Україна просила у нас із самого початку конфлікту», – сказав Дуда.

Але американських літаків F-16, додав він, у Польщі надто мало, щоби мати можливість передати їх Україні. «Ми маємо відносно невелику кількість літаків F-16. Ми готові підтримати процес підготовки українських льотчиків – я говорив про це якийсь час тому з прем'єр-міністром та міністром національної оборони Маріушем Блащаком. Однак кількість літаків F-16, які у нас є, не дозволяє сьогодні говорити про передачу будь-якої їхньої частини Україні», – заявив польський лідер.

Він запевнив, що готовий продовжити передачу Україні літаків МіГ-29.

Нагадаємо, Велика Британія та Нідерланди домовилися працювати над створенням міжнародної коаліції для надання Україні бойових повітряних сил.

Як сказав радник глави Міноборони, Україна хоче одержати від союзників від 40 до 50 американських винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: