Екскерівник Укртатнафти отримав нову підозру

Читать на русском
Детективи встановили нові факти правопорушень, скоєних службовими особами нафтопереробної компанії.
Ілюстративне фотоPatrick Pleul/dpa-Zentralbild/picture alliance

Бюро економічної безпеки оголосило про нову підозру колишньому виконувачу обов’язків першого заступника Голови Правління «Укртатнафти» в заволодінні чужим майном.

Про це повідомили у пресслужбі БЕБ.

«Детективи встановили нові факти правопорушень, скоєних службовими особами нафтопереробної компанії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через мережу магістральних нафтопроводів вони незаконно перемістили понад 72 тисячі тонн нафти-сирця з митних складів на територію нафтопереробного заводу для подальшого виготовлення світлих нафтопродуктів.

«Потім паливо було реалізовано без відображення у бухгалтерському та податковому обліках. Орієнтовна вартість продукції становить понад 2 млрд грн», – розповіли у Бюро.

Там додали, що наразі підозрюваний перебуває під вартою.

«Тривають слідчі дії, встановлюється повне коло службових осіб компанії причетних до вчинення незаконної діяльності», – кажуть правоохоронці.

Нагадаємо, у лютому 2023 року СБУ та БЕБ викрили колишніх керівників Укрнафти та Укртатнафти у присвоєнні 40 млрд гривень.

У рамках розслідування правоохоронці провели обшуки в олігарха Ігоря Коломойського, на користь якого могла здійснюватися така злочинна діяльність.

Раніше правоохоронці викрили керівництво Укртатнафти на ще одному факті ухилення від сплати податків у розмірі 605 млн грн, які вже зараз відшкодовані державі. Відповідну суму спрямовано для забезпечення потреб Сил оборони.

Також повідомлялося, що Укртатнафта додатково перерахує на користь держави 687 млн гривень податків, несплачених колишніми власниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: