Українські військові відбили майже півсотні атак окупантів за добу

Читать на русском
Окупанти намагалися наступати в районах Масютівки та Сіньківки, Григорівки, Богданівки, Предтечиного. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Українські військові відбили 46 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Україна хоче до зими повністю завершити війну – ДаніловДанілов заявив, що Україна хоче до зими повністю завершити війну. План, як і раніше, полягає в тому, щоб повернути всі захоплені території.

Минулої доби противник завдав 11 ракетних ударів, 41 авіаційний удар і здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Сіньківки.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине. Тривають тяжкі бої за Бахмут.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямі протягом минулої доби ворог наступальних дій не вів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони на добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також нашими захисниками збиті 2 ворожі розвідувальні безпілотники «Орлан-10» та знищені БПЛА Supercam. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 4 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та 7 важливих цілей противника.

Нагадаємо, за даними Міноборони, 14 травня українські військові захопили понад десять ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Івановського.

Як сказав Михайло Подоляк, визволення Бахмута стане прелюдією до контрнаступу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: