Глава Пентагону назвав кількість переданих Україні танків та бронемашин

Читать на русском
Остін також підтвердив, що США почнуть тренувати українських військових на танках Abrams. Перші бойові машини буде поставлено до Німеччини вже найближчим часом.
Фото: Getty Images

Країни-учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») надали Україні понад 230 танків різних типів та модифікацій.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє пресслужба Пентагону у Twitter.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

За його словами, постачання дозволили сформувати або доукомплектувати загалом дев'ять механізованих бригад.

«Наші колективні зусилля суттєво вплинули на хід війни – лише за кілька коротких місяців Контактна група поставила понад 230 танків, понад 1555 броньованих машин та інше обладнання та боєприпаси», – розповів Остін.

Він також підтвердив заяви ЗМІ про те, що США найближчими тижнями розпочнуть навчання українських військових на танках Abrams.

«Ми прискорили передачу M1 Abrams, щоб забезпечити Україну великою кількістю бронетехніки протягом найближчих місяців і щоб українці використовували її для навчання в Німеччині протягом наступних кількох тижнів», – резюмував голова Пентагону.

Нагадаємо, за даними AP, навчання на танках Abrams пройдуть близько 250 українських військовослужбовців. Старт програми запланований на кінець травня - на той час США планують доставити на полігон Графенвер у Німеччині 31 бойову машину.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 21 квітня, на полях засідання у форматі «Рамштайн» відбулася зустріч «танкової коаліції». Під час зустрічі глави військових відомств трьох країн – України, Німеччини та Польщі – підписали договір про намір створити Центр технічного обслуговування та ремонту танків Leopard 2.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: