11-м пакетом санкцій ЄС хоче закрити лазівки у торговельних обмеженнях рф – Reuters

Читать на русском
В 11-му пакеті санкцій ЄС проти росії запровадить новий механізм скорочення свого експорту до третіх країн, які вважаються залученими до обходу російських санкцій.
Фото: GERARD CERLES/AFP/Getty Images

Виконавча влада Європейського Союзу запропонувала внести в чорний список кілька китайських компаній і обмежити експорт до країн, які вважаються причетними до обходу торгових обмежень росії в рамках нових санкцій проти Москви.

Про це пише Reuters.

Кілька дипломатичних джерел повідомили виданню, що 27 країн-членів ЄС, які мають погодитися на введення нових санкцій, проведуть першу дискусію 10 травня щодо пропозиції підрозділу зовнішньої політики Європейської комісії.

Ця пропозиція зосереджена на боротьбі з обходом існуючих торгових обмежень через треті країни, повідомили джерела, після того, як ЄС визначив Китай, Туреччину, ОАЕ, а також країни Центральної Азії та Кавказу як потенційних причетних.

Активи семи китайських компаній у ЄС будуть заблоковані, сказали дипломати, знайомі з пропозицією, що стане першим для Союзу покаранням Китаю.

У понеділок речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що Китай закликає ЄС не йти «хибним шляхом» і що він готовий вжити заходів для захисту своїх прав та інтересів.

Згідно з даними ЗМІ, блок також може розширити свій список товарів, заборонених для автомобільного транзиту через росію, оскільки він намагається позбавити Москву технологій, які використовуються на полі війни проти України.

Серед доданих до чорного списку також будуть особи, яких вважають причетними до депортації українських дітей і переміщення культурних цінностей до росії із зони бойових дій в Україні.

В 11-му пакеті санкцій ЄС проти росії запровадить новий механізм скорочення свого експорту до третіх країн, які вважаються залученими до обходу російських санкцій.

Нагадаємо, Польща вимагатиме включення в наступний пакет санкцій проти росії заборони на імпорт російської сільськогосподарської продукції до Європи.

Європейський Союз може схвалити 11-й пакет санкцій проти росії до кінця цього місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: