Зеленському відмовили у виступі на фіналі Євробачення: організатори назвали причину

Читать на русском
Організатори Євробачення не дозволили Зеленському виступити з промовою на фіналі конкурсу, оскільки захід має неполітичний характер.
Getty Images

Президенту України Володимиру Зеленському відмовили у виступі з промовою перед публікою на фіналі конкурсу Євробачення.

Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором заходу, назвала причину.

«Об'єднані музикою»: що відомо про Євробачення-2023Все про Євробачення 2023 – коли і де проходитиме, список учасників конкурсу, прогнози букмекерів, вартість квитків.

В EBU зазначили, що у Євробаченні діють суворі правила та принципи, встановлені з моменту створення шоу. І одним із наріжних каменів конкурсу є «неполітичний характер заходу» – цей принцип забороняє можливість робити політичні чи подібні заяви.

«Прохання Зеленського виступити перед публікою на конкурсі пісні Євробачення, хоч і зроблене з добрими намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейського мовного союзу, оскільки це суперечило б правилам заходу», – йдеться у заяві.

В EBU нагадали, що Україна і так широко представлена на конкурсі (виступлять щонайменше 11 українських артистів), оформлення заходу та музичний супровід було створено у співпраці з українцями, а 37 локацій України будуть представлені у «листівках».

Зазначимо, за підсумками першого та другого півфіналів Євробачення вже визначились усі учасники фіналу конкурсу, що відбудеться завтра, 13 травня.

Нагадаємо, Американська академія кіномистецтва два роки поспіль відхиляла заявку Зеленського на виступ під час церемонії вручення «Оскара». Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав дії команди організаторів «лицемірними».

У грудні ФІФА відхилила прохання Зеленського виступити перед початком фінального матчу Чемпіонату світу з футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: