Велика Британія виділить 3 тисячі квитків на «Євробачення» для біженців з України

Читать на русском
Українці, що перебувають у Великій Британії, зможуть відвідати одне з шоу і допомогти відзначити перемогу українського гурту Kalush orchestra на минулорічному пісенному конкурсі Євробачення.

Українці, які через війну покинули домівки та проживають у Великій Британії, отримають від уряду цієї країни майже 3 тисячі квитків на конкурс «Євробачення».

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Уряд Великої Британії також оголосив про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів на проведення «Євробачення» від імені України та підтримку її культури і творчості.

Зазначається, що гроші спрямують на підтримку партнерства Ліверпульської міської ради і BBC з українськими митцями та виконавцями, щоб забезпечити спільне шоу, яке прославлятиме музику та об'єднуватиме людей з усього світу.

«Ми сповнені рішучості зробити так, щоб український народ був у центрі цієї події. Тисячі квитків будуть запропоновані переселенцям, щоб вони могли взяти участь у шоу, яке вшановує їхню батьківщину, їхню культуру та музику. Як завжди, ми стоїмо разом з українським народом та його боротьбою за свободу», – сказала міністерка культури Великої Британії Люсі Фрейзер.

Українці, що перебувають у Великій Британії за програмами «Українська родинна програма», «Будинки для України» та «Програма продовження перебування у Великій Британії», зможуть подати заявку на отримання квитків на «Євробачення».

Квитки будуть запропоновані на всі дев'ять прямих ефірів, включно з фіналом у суботу 13 травня.

Нагадаємо, у 2022 році на конкурсі «Євробачення» переміг український гурт Kalush Orchestra, але через війну цього року конкурс відбудеться у британському Ліверпулі, а не в Україні.

Раніше було оприлюднено слоган та логотип Євробачення-2023.

Також повідомлялося, що «Євробачення-2023» не зможе пройти в Україні: організатори підтвердили та пояснили своє рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: