Стало відомо, хто став речником від України на цьогорічному Євробаченні

Читать на русском
Речницею пісенного конкурсу Євробачення-2023 від України обрали співачку Злату Огнєвіч. Вона оголошуватиме найвищі бали.
eurovision.ua

Речницею пісенного конкурсу Євробачення-2023 від України обрали співачку Злату Огнєвіч.

Про це повідомила голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська в етері телемарафону.

«Речницею цього року від України буде представниця на Євробаченні-2017, яка тоді посіла третю сходинку, а саме Злата Огнєвіч», – заявила вона.

Речниця виконуватиме важливу місію, включаючись наживо з України й оголошуватиме найвищі бали.

«На жаль, цього року Україна після перемоги у 2022 році не проводить Євробачення на своїй землі через повномасштабне вторгнення, однак у нас є нагода у прямому ефірі фіналу конкурсу, коли за ним стежить близько 160 млн людей у всьому світі, з самого серця України сказати такі важливі слова для кожного учасника, а саме хто отримає ці заповітні 12 балів», – наголосила голова української делегації на Євробаченні.

Відзначимо, що завтра, 30 квітня, у Ліверпуль почнуть прибувати учасники конкурсу. Представники від України гурт TVORCHI проведуть першу репетицію 4 травня.

Нагадаємо, організатори міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023 представили офіційну атрибутику шоу – логотип та слоган.

Українці, які через війну покинули домівки та проживають у Великій Британії, отримають від уряду цієї країни майже 3 тисячі квитків на конкурс «Євробачення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: