ВАКС продовжив обов'язки раднику ексдиректора Держбудкомбінату

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 червня строк дії обов'язків, покладених на радника колишнього колишнього директора державного підприємства «Державний будівельний комбінат» Юрія Юрлова Олега Динола. Його підозрюють у причетності до справи народного депутата Дмитра Ісаєнка.

Таке рішення 8 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив 214 720 грн застави підозрюваному. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; не виїжджати з Києва та Київської області без дозволу та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу, – задовольнити частково. Продовжити щодо підозрюваного (Олега Динола – ред.) строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, – до 10 червня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Дмитру Ісаєнку та ще трьом особам, серед яких і ексдиректор ДП «Державний будівельний комбінат» Юрій Юрлов. За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти. Раніше нардеп Ісаєнко вийшов зі складу фракції «Опозиційна платформа - За життя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: