Справа нардепа Ісаєнка: ексдиректору Держбудкомбінату визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 536 800 грн застави з обов'язками колишньому директору державного підприємства «Державний будівельний комбінат» Юрію Юрлову. Його підозрюють у причетності до справи народного депутата Дмитра Ісаєнка.

Таке рішення 17 березня ухвали ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про ексдиректора Держбудкомбінату Юрлова.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави - задовольнити. Застосувати стосовно підозрюваного (Юрія Юрлова – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 536 800 грн», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; не виїжджати з Києва та Київської області без дозволу та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Дмитру Ісаєнку та ще трьом особам, серед яких і ексдиректор ДП «Державний будівельний комбінат» Юрій Юрлов. За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти. Раніше нардеп Ісаєнко вийшов зі складу фракції «Опозиційна платформа - За життя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: