НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Ісаєнку

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру чинному члену парламенту у справі про спробу заволодіти землею.
Дмитро Ісаєнко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату групи «Відновлення України» Дмитру Ісаєнку у спробі незаконно заволодіти землею та майном Державного будівельного комбінату.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«За дорученням керівника САП прокурор та детективи НАБУ повідомили про підозру чинному народному депутату України за фактом організації замаху на зловживання службовим становищем з метою незаконного отримання під забудову земельної ділянки, що належить державі і перебуває в постійному користуванні державного підприємства ДП «Державний будівельний комбінат» Апарату Верховної ради. Дії нардепа кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про Дмитра Ісаєнка. У провадженні фігурує компанія ТОВ «Ніка ЛТД», засновницею якої була дружина Ісаєнка Наталія.

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

Також детективи НАБУ оприлюднили частину прослушки у справі. У ньому згадується співрозмовник «Дмитро Валерійович», що збігається з ім'ям та по-батькові нардепа Ісаєнка.

Спроба нардепа заволодіти 8 га землі в КиєвіNABU

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському. Також антикорупційні органи вручили підозру ексголові «Нафтогазу» Андрію Коболєву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: