Заволодіння 28 млн грн структури НААН: підозрюваній удвічі зменшили заставу

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для суттєвого зменшення розміру застави як альтернативи арешту підозрюваної.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою директорку ТОВ «Юніка трейд» Людмилу Кизилову, але зменшила їй альтернативу арешту у виді застави з 10 до 5 млн грн. Її підозрюють у причетності до заволодіння 28,5 млн грн дослідного господарства «Ставидлянське» зі структури Національної академії аграрних наук.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами розгляду колегія суддів Апеляційної палати ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, встановивши новий розмір застави – 5 млн грн, як альтернативи запобіжного заходу у виді тримання під вартою», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Кизилову.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд узяв Кизилову під варту з альтернативою 10 млн грн застави. У разі внесення застави на неї покладуть низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили схему заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства «ДГ «Ставидлянське». Слідство відводить роль організатора правопорушення заступнику директора НІАЦ «ТД НААН», якому про підозру повідомили заочно. Водночас директора та головного бухгалтера ДГ «Ставидлянське», а також керівника приватної фірми «Юніка трейд» затримали.

У межах досудового розслідування встановлено, що маючи значний досвід роботи у сфері торгівлі сільськогосподарською продукцією та широкі зв’язки в НААН, заступник директора НІАЦ «ТД НААН» у співучасті з іншими особами вирішив заволодіти грошовими коштами одного з державних підприємств, що входили до структури Академії.

Відповідно до злочинної схеми, яку організував заступник директора центру, службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю. У свою чергу заступник директора центру взяв на себе обов’язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину. У підсумку реалізація цієї схеми завдала держпідприємству збитків на суму понад 28,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: