Заарештовано майно ексміністра освіти Табачника на понад 2 млн доларів

Читать на русском
Заарештовано нерухомість, земельні ділянки та банківський рахунок ексміністра освіти Дмитра Табачника, підозрюваного у держзраді.
mon.gov.ua

На майно колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, підозрюваного у державній зраді, накладено арешт.

Як повідомляє Служба безпеки України, загальна сума заарештованих активів становить понад 2 млн доларів – насамперед це нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Щоб приховати свої статки від можливої конфіскації на користь держави, Табачник переписав їх на своїх родичів, але СБУ розкрила схему та отримала дозвіл суду на арешт активів.

Під арешт потрапили:

  • половина квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м;

  • житловий будинок площею понад 600 кв. м;

  • 5 земельних ділянок у елітному котеджному містечку біля Києва загальною площею майже 1 га;

  • банківський рахунок на 147 тис. дол.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Табачнику повідомили про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. За даними слідства, колишній міністр брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: