ЗМІ з'ясували, яка країна замість США надасть Україні далекобійні ракети

Читать на русском
Політика Сполучених Штатів у відношенні ATACMS не змінилася. Замість цього, США продовжуватимуть надавати такі засоби протиповітряної оборони, як комплекси Patriot.
фото: ВВС

Адміністрація американського президента не планує надавати Україні далекобійні ракети, оскільки заплановано поставку такого озброєння Великобританією.

Про це повідомляється у статті Politico.

Зазначається, що Лондон має намір надати Україні ракети з дальністю 300 км. Це така ж дальність, як і армійська тактична ракетна система, відома як ATACMS, яку Білий дім відмовився передати Києву.

Як повідомляється, політика Сполучених Штатів у відношенні ATACMS не змінилася. Замість цього, США продовжуватимуть надавати такі засоби протиповітряної оборони, як комплекси Patriot, боєприпаси та бронетехніку.

Раніше ми повідомляли, що Велика Британія готується надіслати Україні ракети великої дальності. Йдеться, можливо, про ракети Storm Shadow.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у Британії точаться дискусії щодо того, надати Україні протикорабельні ракети Harpoon або Storm Shadows класу повітря-земля.

У квітні в США заявили, що не передаватимуть Україні ракети великої дальності ATACMS.

Водночас, Україна вперше отримає від США ракети Hydra 70.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: