Британія готується надіслати Україні ракети великої дальності – WP

Читать на русском
Британія може передати Україні ракети Storm Shadow, які можуть вражати цілі на відстані 300 кілометрів.
UK Defence Journal

Велика Британія готується надіслати Україні ракети великої дальності. Ідеться, можливо, про ракети Storm Shadow, які можуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, в оголошенні, опублікованому 2 травня фондом закупівлі зброї для України, Міноборони Британії висловило зацікавленість у наданні ракет дальністю до 300 кілометрів.

За словами британського чиновника, остаточного рішення про постачання ще не було ухвалено. Але це повідомлення є суттєвим кроком до того, щоб Британія почала постачати Україні озброєння, яке за характеристиками відповідає її крилатим ракетам Storm Shadow повітряного базування.

Ракети Storm Shadows можна встановити на українські літаки радянського виробництва. «Якби ми могли завдати удару на відстані до 300 кілометрів, російська армія не змогла б забезпечити оборону і була б змушена програти. Україна готова надати будь-які гарантії того, що ваша зброя не буде задіяна у нападах на територію рф», — говорив на початку року міністр оборони України Олексій Резніков.

Видання нагадує, що у злитих у мережу секретних документах американської розвідки згадувалося, що Велика Британія мала намір відправити Україні невстановлену кількість ракет Storm Shadow разом із британським персоналом для допомоги.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у Британії точаться дискусії щодо того, надати Україні протикорабельні ракети Harpoon або Storm Shadows класу повітря-земля.

У квітні в США заявили, що не передаватимуть Україні ракети великої дальності ATACMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: