10 років колонії: Апеляція розгляне скаргу на вирок ексдиректору «Луцького КХП №2»

Читать на русском
Апеляційна інстанція закінчила підготовку до розгляду скаргу на вирок, яким засудили до реального покарання екскерівника держпідприємства.
Степан Москвич

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винуватим колишнього директора державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Степана Москвича та ексначальника елеватора підприємства Леоніда Тимофіюка у розтраті зерна на 56 млн грн.

Таке рішення 5 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд апеляційних скарг на 16:00 10 травня 2023 року в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Повідомити про час та місце розгляду апеляційних скарг осіб, які подали апеляційні скарги, та інших учасників судового провадження. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про закінчення підготовки та призначення до апеляційного розгляду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі ексдиректору Луцького КХП №2 Степану Москвичу, а колишньому начальнику елеватора підприємства Леоніду Тимофіюку – 7,5 років.

За версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ направило до суду цю справу ще в листопаді 2018 року. Лише у 2019 році суд призначив засідання у ній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: