Зеленський пояснив, чому росія збільшила кількість обстрілів

Читать на русском
Кількість російських ударів по Україні дещо збільшилась, оскільки у рф немає перемог на фронті, а суспільству щось треба продавати.
Офіс президента

Кількість російських ударів по Україні дещо збільшилась, оскільки у рф немає перемог на фронті, а суспільству щось треба продавати.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

«На мою особисту думку, російській федерації, військово-політичному керівництву треба щось продавати своєму суспільству. Тому що перемог ніяких немає, а ненажерливе суспільство воно там є, і ми бачимо, як вони підтримують ті чи і інші радикальні дії або кількість смертей, вони завжди радіють цьому як факт», – сказав президент.

Він зазначив, що захоплення Бахмута для росіян було останньою важливою операцією дл 9 травня.

«І хоч, на жаль, не існує такого вже цілого міста, все зруйновано, тим не менш росія так любить Донбас, що там ніколи не була. Тим не менш, вони можуть інформаційно продавати це як ту чи іншу перемогу, захоплення або руйнацію того чи іншого міста. Перед 9 числом треба було показати, що вони щось знов зруйнували. Але 9-го у них не вийшло», – додав Зеленський.

Нагадаємо, увечері 8 травня у Дніпрі прогриміли вибухи, повідомлялося про роботу ППО в області.

Вранці окупанти завдали ракетного удару по Києву. Усі ракети збили, уламки однієї з них упали у двір приватного будинку у Голосіївському районі.

Загалом росія запустили дві хвилі ракет «Калібр» та Х-101/Х-555 по Україні. У ЗСУ повідомили про знищення 23 із 25.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: