«Зерновий коридор» знову не працює через дії рф: на інспекцію очікують 90 суден

Читать на русском
Станом на 8 травня, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження.
Ілюстративне фото

У понеділок, 8 травня, росія знову заблокувала реєстрацію та проведення інспекцій вхідного флоту у рамках «Зернової ініціативи».

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Експорт українського зерна: як росія блокує роботу «коридору» в Чорному моріЗ перших днів підписання зернової угоди росія намагається саботувати роботу експортного коридору. Більше – на інфографіці.

«Деструктивна політика росії унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, які передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві додають, що станом на 8 травня, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження.

«Експорт української агропродукції зерновим коридором у квітні не дотягнув і до 3 млн тонн. Україна категорично не приймає намагання росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу. Очікуємо на позицію партнерів, ООН та Туреччини», – додали у Мінінфраструктури.

Це далеко не перші подібні дії росії.

26 квітня рф втретє за місяць заблокувала роботу Чорноморської зернової ініціативи.

10 квітня росія в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які прямують до українських портів для формування інспекційного плану.

Через тиждень російська сторона знову заблокувала перевірку суден - 17-18 квітня не було складено інспекційний план і не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: