Росіяни розпочали «евакуацію» дітей з тимчасово окупованого Енергодара

Читать на русском
У школах та садочках тимчасово окупованого Енергодара росіяни почали так звану евакуацію дітей до Криму.
Енергоатом

У школах та садочках тимчасово окупованого Енергодара росіяни почали так звану евакуацію дітей до Криму.

Про це у Telegram пише Енергоатом.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

У місцевих школах та садочках тимчасово окупованого міста-супутника Запорізької АЕС розповсюджують інформацію про примусову евакуацію, яка уже розпочалась і триватиме до 20 квітня. Вивозять загарбники дітей до анексованого Криму.

«Вивозити дітей у бік Криму планують на станційних автобусах, таким чином, нібито легалізуючи крадіжку ще й транспорту ЗАЕС, яким персонал станції добирається на роботу. Наразі орки вже почали вивозити з дитячих садочків міста меблі, матраци та інші речі», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомляли, що окупанти проводять примусові медичні огляди для дітей на тимчасово окупованих територіях, щоб мати підстави для їхньої депортації в рф.

Тим часом Європейська комісія має намір запустити нову ініціативу, спрямовану на повернення українських дітей, викрадених російськими окупантами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: