В Енергодарі через оголошену загарбниками «евакуацію» закінчилось пальне та зросли ціни – мер

Читать на русском
В тимчасово окупованому Енергодарі через оголошену евакуацію на заправках закінчилось пальне, ціни на продукти виросли.
Українська правда

В тимчасово окупованому Енергодарі через оголошену «евакуацію» на заправках закінчилось пальне, ціни на продукти виросли.

Про це повідомляє мер Енергодара Дмитро Орлов в Телеграмі.

За його словами, перша хвиля «евакуації», яку оголосили загарбники в окупованому місті почалась зранку суботи, 6 травня. Частину людей, бажаючих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Через це пальне на заправках скінчилось відразу, банкомати не працюють або працюють з великими обмеженнями, і зняти гроші фактично в місті неможливо. Орлов також зазначає, що інтернет в Енергодарі працює лише частково, ціни на продукти та медикаменти помітно зросли.

Мер наголошує, що заява окупантів про «евакуацію» спровокувала в місті якщо не паніку, то близькі до неї настрої. Особливо у людей, які отримали російські паспорти.

«В Енергодарі загарбники закрили паспортні столи та низку управлінь так званої адміністрації. Вивезли документи та обладнання. В тому числі і обладнання, яке належало ЦНАП. Вчора вночі і зранку почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам», – пише він.

Водночас надійшла інформація про зупинення роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги. На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися.

Проте з міста погоджуються виїхати не всі. На даний час інформації про те, що «евакуація» відбувається примусово, немає.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Запорізької області російські окупанти оголосили так звану евакуацію місцевих жителів. У пріоритеті загарбників – ті, хто отримав російський паспорт.

При цьому в МАГАТЕ заявили, що ситуація навколо Запорізької АЕС, яка знаходиться в Енергодарі, стає дедалі більш непередбачуваною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: