В окупантів великі проблеми з моральним духом та медичним забезпеченням – Генштаб

Читать на русском
Противник не зважає на втрати і продовжує атакувати позиції Сил оборони на Бахмутському та Мар'їнському напрямах, у Бахмуті та Мар'їнці йдуть важкі бої.
Ілюстративне фото

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Мар'їнському напрямах, у Бахмуті та Мар'їнці йдуть важкі бої.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 6 травня.

Усього протягом доби російська окупаційна армія здійснила понад 30 атак на вищезгаданих ділянках фронту.

Бої за Бахмут: хто з військово-політичного керівництва України приїжджав у місто та його околиціНайчастіше у Бахмуті та на Бахмутському напрямку буває Олександр Сирський. Хтось ще з військово-політичного керівництва приїжджав туди – на інфографіці.

На Бахмутському напрямі ворог не полишає спроб наступу у Бахмуті. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки, Іванівського, Предтечиного та Нью-Йорка. Від ворожих обстрілів постраждали Веселе, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Торецьке, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Лиманському напрямі російські війська шукають слабкі місця в обороні ЗСУ. Так, противник намагався наступати у напрямку Білогорівки та Спірного, успіху не мав.

На Куп'янському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Сіньківка. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Червоне Перше, Дворічне, Західне, Сіньківка, Піщане, Вишневе та Стельмахівка Харківської області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Здійснив обстріли низки населених пунктів, розташованих поблизу лінії бойового зіткнення.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

У Генштабі зазначили, що все частіше надходить інформація про низький рівень морально-психологічного стану особового складу противника.

«Так, в одному з підрозділів російських окупаційних військ, розташованому в селищі Мулине Нижегородської області, командири відкрито називають підлеглих «гарматним м'ясом». Крім того, військовослужбовці скаржаться на незадовільне медичне забезпечення, а також на забезпечення засобами індивідуального захисту та екіпірування. Близько 50% відсотків особового складу не мають можливості оформити платіжні картки, побоюються, що у разі їхньої загибелі сім'ї не отримають виплат», – йдеться у зведенні.

Крім того, російські окупанти не перестають грабувати громадян України та підприємства на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, в Енергодарі на території підприємства «Електропівденмонтаж-10» не залишилося жодного легкового автомобіля. Розграбовано склад, а також вивезено станкове обладнання.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження супротивника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу. За цю добу нашими захисниками було знищено 4 ударні БПЛА «Shahed-136/131» та 2 розвідувальні дрони.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили пункт управління, 3 райони зосередження озброєння та військової техніки супротивника, а також артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Нагадаємо, українські захисники ліквідували за добу понад півтисячі окупантів. З початку повномасштабного вторгнення Росії втратила вже 193 тисячі солдатів.

Раніше повідомлялося, що прикордонники змусили росіян відступити на одному із напрямків Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: