Зеленський у зверненні анонсував «важливу для суспільства законодавчу ініціативу»

Читать на русском
Президент також наголосив, що найближчі тижні мають стати плідними у питаннях надання Україні військової допомоги та переговорів із міжнародними партнерами.

Найближчі тижні мають стати плідними у питаннях переговорів з міжнародними партнерами та надання Україні військової допомоги.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

«Завершується цей тиждень – дуже плідний для України. І днями ми активно готуємось до нових заходів у травні та червні. Маємо зробити цей час не менш плідним як у постачанні зброї для наших воїнів, так і у рішеннях для України, у переговорах із нашими партнерами», – заявив глава держави.

Зеленський також розповів, що керівництво країни підготувало важливу для всіх українців законодавчу ініціативу. При цьому глава держави не розкривав її деталі.

«Підготували важливу для суспільства законодавчу ініціативу. Продовжується підготовка санкційних рішень проти агресора. Чекаємо на міжнародні зустрічі різного рівня в Києві. Говоримо з партнерами про зброю, яка допоможе нам зробити більше заради відновлення миру», – наголосив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • З партнерами докладно опрацьовуються нові кроки у допомозі Україні, вони очікуються найближчим часом. Це саме те, що потрібно для нашої сили на передовій, для захисту нашого неба, для правосуддя проти терористів та для швидшого відновлення миру на всій українській землі.

  • Постійний російський терор проти Нікополя, жорстокі обстріли Херсона та області, удари по Харкову та області, терор проти сіл у прикордонних районах Чернігівської та Сумської, пекло на Донеччині… Тільки вчора і лише від одного російського удару по Херсонській області загинули дев'ять українців – вони займалися розмінуванням, повертали безпеку для людей. Співчуття рідним, близьким загиблих.

  • Безпека - головна мішень для росії. Знищувати безпеку, нести смерть та хаос – це все, що робить держава-терорист. І всі, хто допомагає Україні повертати безпеку, всі, хто зміцнює партнерства між країнами в Європі заради безпеки, заради спільної сили, всі, хто чинить тиск на державу-терориста, – всі є захисниками миру.

  • Відзначив мужність українських воїнів. 3-я окрема штурмова бригада, 24-а окрема механізована бригада, 57-а окрема мотопіхотна бригада, 93-а механізована бригада... На Таврійському напрямі також є результати. Десантники «Сімдесят дев'ятки» та артилеристи 55-ї окремої бригади «Запорізька Січ», бійці 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади та морпіхи 35-ї окремої бригади імені контр-адмірала Михайла Остроградського – дякую за відвагу та міць.

Нагадаємо, минулого тижня Зеленський відвідав Фінляндію та Нідерланди. Перебуваючи у Гельсінкі, президент висловив упевненість, що Україна отримає західні літаки після успішних наступальних дій.

А в Нідерландах глава держави закликав притягнути володимира путіна до відповідальності за воєнні злочини, які той скоїв в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: