Зеленський у зверненні розповів, чого вдалося досягти цього тижня

Читать на русском
Україна цього тижня змогла домовитися з партнерами про нову військову допомогу для ЗСУ. Крім того, є прогрес з питань членства в НАТО та Євросоюзі, а також відповідальності Росії за агресію проти нашої держави.
Фото: Офіс президента України

Україна цього тижня змогла домовитися з партнерами про нову військову допомогу для ЗСУ. Крім того, є прогрес з питань членства в НАТО та Євросоюзі, а також відповідальності рф за агресію проти нашої держави.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні до нації.

«Радий сказати, що в підсумку зустрічей у Гельсінкі та в Гаазі маємо потужне посилення для наших воїнів зброєю – на землі, в повітрі й на морі. Я дякую партнерам! Це суттєве посилення. Маємо більше прогресу щодо НАТО і Євросоюзу. Маємо більше прогресу щодо відповідальності Росії за агресію проти нашої держави», – зазначив президент.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Вранці після повернення з Нідерландів провів зустріч із міністром закордонних справ Бахрейну. Це перший візит глави зовнішньополітичного відомства цієї країни за весь час наших дипломатичних відносин – з 1992 року.

  • Вдень відбувся саміт до роковин нашої державної благодійної платформи United24. Платформа зібрала донати від різних людей, від різних компаній із 110 країн світу. Ми маємо 15 зіркових послів.

  • Багато зроблено і в межах медичного напряму United24, є результати і за напрямом відновлення. Наразі ми додаємо ще освітній напрямок – це відновлення шкіл, а також розмінування.

  • Увечері провів зустріч із делегацією Конгресу США. Ми говорили про подальшу взаємодію між нашими державами заради глобальної свободи. І далі розвиватимемо нашу співпрацю – наше справжнє союзництво. Подякував усім, хто допомагає, зокрема президенту Байдену, а також обидві партії та палати Конгресу за незмінну підтримку.

  • Також провів зустріч із представниками Венеціанської комісії та представниками інвестиційного фонду BlackRock.

«Отже, за тиждень: Сполучені Штати і Бахрейн, Нідерланди й Бельгія, Фінляндія та Швеція, Норвегія й Данія, Ісландія. Канада. Нова Зеландія. Африканський Союз та Коморські Острови. Та вся багатонаціональна спільнота донорів і партнерів United24. Робимо все, щоб світ чув Україну, розумів Україну й допомагав Україні. Бо допомагаючи нам, світ захищає себе», – підсумував президент.

Нагадаємо, вчора Зеленський прокоментував погрози рф ліквідувати його. Він, серед іншого, назвав росію «демотивованою країною» та закликав росіян подумати про зміну режиму.

Раніше президент озвучив кількість воєнних злочинів, скоєних російською армією минулого місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: