Зеленський у зверненні привітав Чарльза ІІІ з коронацією

Читать на русском
Президент зізнався, що для нього було честю особисто зустрітися з Чарльзом ІІІ під час свого лютневого візиту до Лондона.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський привітав британського монарха Чарльза ІІІ та його дружину Каміллу з коронацією та побажав їм довгих років успішного правління.

Про це йдеться у вечірньому зверненні глави держави до нації.

«Сьогодні глава уряду та перша леді представляють нашу державу у Сполученому Королівстві, де відбулася коронація короля Чарльза ІІІ та королеви Камілли. Від імені всього українського народу я вітаю Їх Величностей – справжніх друзів України – з цією історичною подією, яка розпочинає нову епоху британської монархії», – заявив президент.

Зеленський зізнався, що для нього було честю особисто зустрітися з Чарльзом ІІІ під час свого візиту до Лондона.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні – день української піхоти. Найчисленніша складова Сухопутних військ, ті, чия стійкість найважливіша для оборони. Ті, чия результативність є особливо важливою. Мав честь привітати піхотинців, передати державні нагороди бійцям та почесні нагороди нашим бригадам за мужність та відвагу.

  • Сьогодні вдалося повернути із російського полону ще 45 наших воїнів. 42 захисники України та три захисниці. Вони всі захищали «Азовсталь». Нацгвардійці. 35 рядових та сержантів, десятеро – офіцери.

  • Зустрівся з представниками штату Юта – одного із найсильніших штатів Америки. Це добрий приклад того, як конкретний штат може допомагати захищати свободу та людей. Гуманітарна підтримка, допомога у відновленні, політична взаємодія. Ми маємо достатньо можливостей, щоб працювати разом заради спільних інтересів українців та американців.

Нагадаємо, вчора президент розповів, чого вдалося досягти цього тижня.

Раніше Зеленський прокоментував погрози рф ліквідувати його. Він, серед іншого, назвав росію «демотивованою країною» та закликав росіян подумати про зміну режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: