ЗСУ відбили атаки на трьох напрямках і знищили п'ять «важливих цілей» ворога – Генштаб

Читать на русском
Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу Сили оборони відбили на вказаних ділянках фронту 30 атак противника.
Фото: Генштаб ЗСУ

Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу Сили оборони відбили на вказаних ділянках фронту 30 атак противника.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 5 травня.

Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар'їнку, наші воїни стійко тримають оборону.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

«Російська федерація продовжує застосовувати тактику терору. Сьогодні противник завдав 2 ракетних, 26 авіаційних ударів і здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру», – йдеться у зведенні.

У Генштабі уточнили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Бахмутському напрямі окупанти продовжують вести наступальні дії. Окрім спроб штурму Бахмута, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Іванівське та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямі війська рф намагалися атакувати позиції українських військ у районі Авдіївки, успіху не мали. Здійснили обстріли населених пунктів Орлівка, Ластівчине, Авдіївка, Тонечко, Карлівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника в районі Мар'їнка. Ворожих обстрілів зазнали Курахове, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Єлизаветівка, Катеринівка та Новомихайлівка Донецької області.

На Куп'янському напрямку окупанти вдарили по Бологівці, Червоному Першому, Фіголівці, Новомлинську, Дворічній, Лиману Першому, Піщаному, Стельмахівці Харківської області.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Макіївка Луганської області та Невське, Ямполівка, Білогорівка, Верхньокам'яне, Спірне Донецької області.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Водночас протягом доби здійснив обстріл понад 40 населених пунктів.

«Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Для цього загарбники використовують виїзні групи паспортного контролю. Представники мобільних груп при цьому загрожують депортацією та конфіскацією майна», – розповіли у Генштабі.

Авіація Сил оборони завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника. Крім того, сьогодні вночі було збито два ворожі БпЛА типу Shahed-136/131.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, один засіб протиповітряної оборони та ще 5 важливих цілей противника.

За останню добу під час боїв в Україні знищено приблизно 620 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 193 210 військових.

Раніше ватажок «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що 10 травня виводить своїх найманців із Бахмута на Донеччині через «снарядний голод».

У розвідці та ЗСУ вже прокоментували намір групи «Вагнера» піти з Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: