У Генштабі назвали населені пункти, в районі яких безуспішно наступали окупанти

Читать на русском
Українські військові за добу відбили 41 атаку окупантів на чотирьох напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.
Фото: Генштаб

Російські війська безуспішно наступали в районах населених пунктах Новоселівське, Білогорівка, Предтечине, Північне та Первомайське. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка – ЗСУ тримають оборону.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

Основні зусилля росіяни зосередили на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там відбито 41 атаку.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування ворогом наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних дій не проводив.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії у районах Новоселівського та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Предтечине. Також тривають бої у Бахмуті.

На Авдіївському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах населених пунктів Північне та Первомайське – успіху не мали.

На Мар'їнському напрямі продовжуються бої за Мар'їнку.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не вів, на Запорізькому та Херсонському напрямках – обороняється.

Авіація Сил оборони на добу знищила 3 російські зенітно-ракетні комплекси і завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також збитий ворожий розвідувальний БПЛА. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили пункт управління, 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 1 склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

У Генштабі також розповіли про посилення контррозвідувального та поліцейського режимів на тимчасово окупованій території Запорізької області: зокрема, у населених пунктах Дорожнянка, Решетилівка, Костянтинівка та Чумацький загарбники заборонили в'їзд цивільним особам без місцевої реєстрації.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков оцінив можливість закінчення війни дипломатичним шляхом.

Він також назвав три складові успішного контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: