Розвідка Британії каже, що рф змінила цілі своїх ракетних ударів

Читать на русском
Останні російські удари також вказують на можливу відмову росії від атак на енергооб'єкти.
Фото: Associated Press

Росія використовує меншу кількість ракет під час обстрілів, що пов’язано зі спробами відновити запаси.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

«28 квітня та 1 травня 2023 року Росія завдала ударів повітряними крилатими ракетами. Це були перші такі удари за 50 днів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останні удари завдали російські стратегічні бомбардувальники дальньої авіації, літаки Ту-95 і Ту-160, ймовірно, з використанням ракет типу Х-101 і Х-555.

«В обох випадках була використана менша кількість ракет, ніж у попередніх атаках, що, ймовірно, пов’язано зі спробами росії відновити свої запаси», - наголошують у розвідці.

Там додають, що російські удари також вказують на можливу відмову рф від атак на енергооб'єкти.

«Обидва останні удари, ймовірно, були зосереджені на військовій, промисловій та матеріально-технічній інфраструктурі України», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, рашисти атакували Павлоградський район у ніч проти 1 травня. Українській ППО вдалося збити сім ракет, що летіли на Дніпропетровщину, проте деякі з них потрапили в ціль.

А також росія завдала ракетного удару по багатоповерхівці в Умані 28 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: