Українські військові відбили 40 атак окупантів на чотирьох напрямках

Читать на русском
Росіяни зосередили наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

Українські військові відбили 40 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Резніков заявив, що Україна візьме Крим без боюУкраїна візьме Крим без бою, заявив Олексій Резніков. Розглядається військово-політичний шлях звільнення півострова.

Минулої доби противник завдав 2 ракетних і 68 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах росії.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії у районі Білогорівки з метою пошуку слабких місць у нашій обороні.

На Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Нью-Йорк. Тривають бої у Бахмуті.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у районі Північного Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі противник намагається покращити тактичне становище. Відбито численні ворожі атаки в районах Мар'їнки та Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, а також 4 удари – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили район зосередження окупантів, станцію радіоелектронної боротьби, 3 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, 3 склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також зенітно-ракетний комплекс ворога.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, росіяни поставили за мету до 9 травня захопити Бахмут. Секретар РНБО Олексій Данвлов вважає, що повністю взяти місто окупантам не вдасться.

«Слово і діло» підрахувало, скільки дедлайнів із захоплення Донбасу вже провалили російські окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: