ВАКС закрив справу нардепки від «Слуги народу»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання сторони захисту про звільнення від кримінальної відповідальності.
Маргарита Шолфото: UBR.ua

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народної депутатки від фракції «Слуги народу» Маргарити Шол у недостовірному декларуванні. У справі закінчилися строки давності.

Таке рішення 27 квітня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» в суді.

«Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання сторони захисту про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження за обвинуваченням чинної народної депутатки від фракції «Слуги народу» у недостовірному декларуванні у зв'язку із закінченням строків давності», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Вона не назвала прізвище обвинуваченої, але, за даними «Слово і діло», йдеться про Шол.

Раніше через неявку в засідання антикорупційний суд наклав на Шол грошове стягнення.

Нагадаємо, детективи НАБУ разом із прокурорами САП повідомили про підозру двом народним депутатам. За інформацією «Слово і діло», йшлося про нардепок Маргариту Шол та Ірину Констанкевич.

Слідством, яке розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що у декларації за 2020 рік нардепи не вказали квартири вартістю близько 2,5 млн грн та 5 млн грн відповідно, які вони орендували протягом 2020 – 2021 років для проживання у Києві. Цим вони порушили вимоги пп. 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: