ВАКС не повернув обвинувачення у справі слідчого Нацполіції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для повернення обвинувального акту назад прокурору та не захотів піднімати питання підсудності справи.

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва, яким інкримінують одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого (Романа Шевченка – ред.) адвоката про повернення обвинувального акту прокурору у кримінальному провадженні №52022000000000310 від 14.10.2022», – йдеться в рішенні.

Також антикорупційний суд відмовився звертатися до Апеляційної палати ВАКС з поданням для визначення підсудності і направлення справи до Ковпаківського районного суду міста Суми.

Нагадаємо, САП обвинувачує слідчого Нацполіції в Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: