ВАКС призначив засідання у справі слідчого Нацполіції Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно поліцейського та адвоката, обвинувачених у корупції.

Вищий антикорупційний суд призначив на 26 квітня кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області, а нині слідчого цього управління Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання в залі судового засідання Вищого антикорупційного суду на 26 квітня 2023 року о 15:00 у кримінальному провадженні № 52022000000000310 від 14.10.22 за обвинуваченням (Романа Шевченка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України; (Євгена Руднєва – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП обвинувачує слідчого Нацполіції в Сумській області Романа Шевченка та адвоката Євгена Руднєва в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, посадовець Нацполіції вимагав від підприємця надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, а також підбурював до надання грошей нібито керівництву прокуратури області.

Свої послуги слідчий поліції оцінив у 10 тисяч доларів, однак згодом «сторгувався» на 8000 дол. Кошти мали передати двома траншами за посередництва спільника-адвоката. Працівника поліції та його спільника було затримано після одержання ними частини обумовлених коштів у розмірі 5000 дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: