Спроба підкупу одеського судді: ВАКС затвердив угоду з помічником судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду, укладену з обвинуваченим та прокурором САП. Помічника судді оштрафували.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП і помічником судді Одеського апеляційного суду Юрієм Романенком. Його визнали винуватим у зловживанні впливом і оштрафували на 93 500 грн.

Таке рішення 10 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати винуватим (Юрія Романенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 5500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у сумі 93 500 гривень. Роз'яснити (Юрію Романенку – ред.), що несплата штрафу за відсутності підстав для розстрочки його виплати тягне за собою наслідки, передбачені ч. 5 ст. 53 Кримінального кодексу України», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС залишив чинним запобіжний захід обвинуваченого у вигляді застав до набрання вироком законної сили і продовжив обов'язки Романенка на 60 діб: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із низкою осіб.

Раніше ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості і з другою обвинуваченою – адвокаткою Анною Беліогло. Їй призначили покаранням 5 років умовно з іспитовим строком у 3 роки.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: