У рашизму не вийде залишитися непокараним злом – звернення Зеленського

Читать на русском
Настане день, і буде створено трибунал, який повертатиме справедливість нашому народу. Трибунал, який покарає цього агресора так само, як були покарані агресори минулого, заявив Володимир Зеленський.

Минув рівно рік, як російські військові скоїли один із найстрашніших злочинів цієї війни – бомбами зруйнували театр у Маріуполі, де переховувались люди. Точна кількість жертв і досі невідома, але «написи «Діти» поряд із будівлею однозначно свідчили про те, хто став мішенню для росії».

Про це президент президент Володимир Зеленський говорив у своєму вечірньому зверненні.

«Настане день, і буде створено трибунал, який повертатиме справедливість нашому народу. Трибунал, який покарає цього агресора так само, як були покарані агресори минулого. Настане день, і всі винуватці воєнних злочинів проти українців опиняться в залах Міжнародного кримінального суду та національних судів», – наголосив Зеленський.

Також він зазначив, що уся юридична робота для цього вже робиться.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

«У рашизму не вийде залишитися непокараним злом. Покарання буде. А якщо хтось із терористів сподівається десь там сховатися... Не вийде...Усі рашисти відповідатимуть. Відповідатимуть за кожне забране українське життя», – підкреслив президент України.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні я говорив із премʼєр-міністром Британії. Загалом про те, як посилити наші оборонні можливості. Як завжди, дуже конкретна розмова, і я дякую Ріші, дякую всім британцям за незмінну й уважну підтримку. Результати розмови будуть. Будуть у наших воїнів.

  • Сьогодні ж зустрівся у Києві з премʼєр-міністром Латвії. Подякував за новий оборонний пакет для нашої держави, за принципову підтримку на всіх рівнях – від зброї до політики, від санкцій проти росії до юридичних питань.

  • Незмінно працюємо на двох напрямах нашої зовнішньої політики – європейський та євроатлантичний. З усіма партнерами. З офіційними та громадськими діячами, з політиками та всіма іншими спільнотами, хто має вплив.

  • Я дякую Латвії за підтримку України на обох цих шляхах. Євросоюз і НАТО. Сьогодні ми говорили з паном премʼєр-міністром Каріньшем про відповідні перспективи цього року. Україна завжди була Європою. Україна завжди буде Європою. Російські бомби не змінять обʼєктивну реальність. Реальність, яку захищають українці.

«Я дякую всім, хто б’ється зараз під Марʼїнкою, під Бахмутом, під Авдіївкою, на Луганщині, на ділянках фронту на півдні. Дякую всім, хто привчає росію до того, що відповідальність за зло неминуча», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, у річницю атаки на драмтеатр у Маріуполі президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не вибачить окупантам жодної зруйнованої долі та забезпечить відповідальність за злочини.

Також Зеленський провів розмову із британським прем'єром Ріші Сунаком: обговорили Бахмут та підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: